Att bara vara


Ibland är det så skönt att bara vara. Bara vara hemma. Trots det som hänt så mår jag ganska bra. Det är så skönt att inte känna några måsten eller att något ligger över en hela tiden. Även snön fortsätter envist att komma and I'm lovin it. Det är ju så mysigt!

Julaftonen blev lugn och spenderades med familjen och brorsans tjej. God mat och avslappnat sällskap, vad mer behövs? Ja, julklappar och tomte såklart. Fick min kära dammsugare som jag önskade!
Juldagen blev också en succé! Riktigt roligt var det, träffade en massa gamla godingar! En av de få gånger Statt är något att hurra för. Hoppas det blir lika trevligt på nyårsafton!

Nej, nu är det dags att ta på sig mössan för att gå ut i snöyran!


God(?) Jul


Oj, nu var det länge sedan jag skrev. En vecka borde det minsann vara.

Jag kom i alla fall fram efter en låååång resa, blev elva timmars resväg på grund av snökaos. Vilket kanske var ganska väntat. Här hemma i norr är det snö upp till knäna, vilket jag tycker är jättehärligt. Riktig vinter ska det vara.
Har bara njutit av livet veckan som varit...

Idag hände dock något mindre roligt. Inte roligt alls, till och med katastrof. Min kusins barn dog. Hon var två år. Det var hennes pappa som backade på henne med bilen, ambulans och helikopter och hela faderullan kom... men det gick inte att rädda henne. Dagen före jul. Är sorg i vår familj nu. Kan inte ens tänka mig hur de själva mår och hur de över huvud taget ska kunna ta sig igenom det. Jag själv har nog inte förstått vad som har hänt, jag kände inte lillflickan så väl heller. Men det är alla runt om. Det här önskar man inte sin värsta fiende.

God jul!


And...


... off I go! Om 50 minuter sitter jag äntligen på bussen påväg hemåt! Måste strax ge mig ut i den hemska blåsten igen. 7 minusgrader och blåst är lika med kallt. Stora vågor på Vättern idag också.

Filmen var bra! Synd att det var sista delen. Att en film kan bli så bra fast man vet precis vad som ska hända?



LYCKLIG!


LYCKA är att vara så gott som klar med c-uppsatsen! LYCKA är att äntligen få vara riktigt ledig! LYCKA är att få åka HEM!!!

Jag beställde biljetter direkt när jag kom hem från skolan idag. Vi blev klara tidigare än väntat! Igår satt vi mellan 09:00 och 19:20 med uppsatsen, så vi hann ju med en hel del. Bokade första bästa fordon härifrån, så 01:45 rullar bussen norrut. Jag hoppas bara att jag kommer fram till Stockholm i tid för att hinna med tåget, kan ju finnas risk för att detta snö(o)väder försenar bussen något. Men hem kommer jag förhoppningsvis någon gång.

Där hemma är det en massa snö, det som är mysigt! Pulka ska jag åka, eller matta, eller nåt annat som går fort. Kanske lite varm o'boy (spetsad?) och en ostmacka också.
En vit jul lär det ju bli i alla fall!

Innan jag sätter mig för att njuta av en bussresa i fyra och en halv timme (och därefter två och en halv timme med tåg) så ska jag på bio med S. Dags att se sista delen - Luftslottet som sprängdes. Bra tidsfördriv också istället för att bara sitta hemma och vänta på att få åka.

Jag är värre än ett barn på julafton. Alldeles pirrig och bara ler. En skön, härlig, underbar känsla.

Let it snow, let it snow, let it snow!


Pluuugg


Idag har jag verkligen legat i med studierna. Pust. Det fortsätter även imorgon och förhoppningsvis blir uppsatsen så gott som klar då. Jag håller verkligen tummarna!!! Kanske, kanske jag hinner gå och se Luftslottet som sprängdes imorgon också eftersom jag var tvungen att ställa in det idag, hann helt enkelt inte. Tur att jag bara har slöat i en vecka så jag har lite energi över!(?)

Idag har jag även ätit lite riktig föda utöver detta eviga pulver. Gott var det. Smygstartar lite med LCHF, tänkte se hur det ter sig. Kanske fastnar för det rent av? Får bli efter jul i så fall, finns alldeles för mycket goda kolhydrater att förtära denna tid på året. Hrm.

Näej, nu är det off to bed för min del! Ladda hjärnan till morgondagen. Godnatt!


Snö!


Ja ser det snöar ja se det snöar det var väl roligt, HURRA!
Myyyysigt med lite snö. Är absolut inte mycket, men det räcker för att det ska bli lite ljusare.

Off to the library för att göra klart den här skiten nu!


Tredje advent


Idag har tiden bara försvunnit... Att jag inte klev upp förrän elva kan ju ha något med saken att göra (har i och för sig inte hört till ovanligheten de senaste dagarna).

Jag var iväg till några vänner på eftermiddagen och blev en ofrivillig pepparkaksbakerska. Jag var snäll och tog med min kavel, men det räckte tydligen inte med det utan jag skulle även kavla. Jag måste ändå erkänna att det var mysigt, pepparkaksbak med lite julmusik och trevligt folk gjorde att julkänslan glimtade till lite. Efter baket gick vi till den vackra Sofiakyrkan för att titta på årets luciatåg. Vi var där klockan fyra för att få sittplats då det alltid är mycket folk, allt började klockan fem. Kvart över sex när allt var slut var stjärten så gott som bortdomnad och trycksår av grad ett infunnit sig. Men fint var det. De är duktiga att sjunga de små töserna. Nu är besöka-kyrkan-kvoten fylld för ett bra tag framöver. När vi kom ut från kyrkan så snöade det också! Mysigt!


Sofiakyrkan. Annars en mycket vacker kyrka.


Imorgon kör vi igång med uppsatsen igen, måtte den bli klar fort! Jag vill bara lämna in skiten nu...
Har pysslat lite med sånt idag med, lite till kvar att göra innan det blir godnatt för min del. Men inte mycket.

Just det, lucia till ära så har jag druckit julmust för första gången i år. Gott var det minsann!


Hunger


Idag har det varit en väldigt lugn dag. Var på stan en sväng och köpte en tröja till mamma. Gick en liten extra runda och sen hem igen. Lite småpyssel har det också blivit. Men till största del så har dagen bara försvunnit. Igen. Jag har blivit något förslöad, lär inte hålla i sig speciellt länge då uppsatsskrivandet tar fart igen på måndag. Jag skulle bli galen av att gå omkring såhär hela dagarna och inte träffa folk.

Hungrig har jag varit idag. Väldigt hungrig. Är stolt över mig själv som inte har fuskat dock. Har min lilla Gud Allen Carr i bakhuvudet. En mycket förnuftig man som fått mig att sluta röka och tänka på ett annorlunda sätt. Ibland. Fascinerande man som lyckats ändra tankesättet hos många, många människor. Det gäller bara att läsa det han skriver och höra det han säger. Annars fungerar det ju inte.


Söta lilla Allen Carr. Visst ser han empatisk ut?



Nickelback - Far Away


Keep breathing!




Lite hemlängtan


Då var första maskinen klar och den andra är i full gång.

Måste givetvis passa på att gratulera farmor på födelsedagen. När jag ringde och grattade henne så var båda mina bröder där, varav den ena hade sin respektive med. Resten av släkten skulle också dit och äta middag. Det är en sådan här dag jag inte vill bo så långt bort, jag vill ju också vara med och äta middag och umgås med släkten. Nu är det inte långt kvar till jul och vi kommer snart att sitta samma gäng där igen, men ändå. Istället för att sitta här och mögla så hade det suttit fint med lite släktumgänge! Har lite hemlängtan.

Nej, jag sitter ju inte här och möglar egentligen. Jag tvättar ju för fulla muggar! Har även hunnit med en liten promenad och kikat lite på eventuella examenskläder som lyser med sin frånvaro. Vad är det tänkt att man ska ha på sig en sådan dag? Svårt det här, men kommer nog inte stå där naken hur det än blir. Har rensat en del under mitt röriga vardagsrums-/skriv-/köksbord också, nu är det i stort sett bara grejer som ska sparas kvar. Och det var inte mycket.
Nedräknaren rusar iväg alldeles för fort nu!

Tredje dagen med pulver som mitt enda näringsintag lider mot sitt slut. Ikväll har jag faktiskt varit lite hungrig, men det har gått över. Liiiite huvudvärk har har stört i bakgrunden och jag har varit lättirriterad. Jag har inte träffat någon att vara irriterad på, men dagens få telefonsamtal och en garderobsdörr som inte ville gå igen (är glad att garderoben är hel) har visat att jag blir irriterad på småsaker. Känner mig även lite grötig i hjärnan, ja mer än vanligt faktiskt. Lite yrsel också. Ibland. Det här är tydligen heeeeelt normalt och går över snart, hur idiotiskt det än låter att utsätta sig för sådant här. Ska som tur är inte hålla på allt för länge.

Oj, vad mycket jag har skrivit nu! MEN jag måste ju bara kommentera Mammas pojkar också, det var ju sista avsnittet idag. Jag är glad att det är över då jag blev en ofrivillig tittare, samma sak som med Bonde söker fru. Däremot tycker jag att de gjorde fel val! Ojojoj vad besviken jag blev. Speciellt på Christian. Bobby valde inte heller rätt. Men vem är jag att sitta här och spekulera? De vet väl bättre än lilla jag som sitter framför en TV-ruta och gnäller.

Dags att gå till tvättstugan igen! Ska nog önska mig en egen tvättmaskin i julklapp också!


Hemma i Walla med Sture som grindvakt.



Tvätt


Ikväll är det tvättstugan som gäller. Känner mig lagom motiverad. Hade det inte varit för att det inte finns ett enda par rena underbyxor så...



Härliga onsdag


Det blev en lugn onsdag ändå och det är jag glad för faktiskt.
Var iväg till skolan en snabbis mitt på dagen, träffade L och S, var ett tag sen nu ju. Alltid lika trevligt. Det blev då sagt att Bonde söker fru skulle ses hemma hos mig ikväll, sambosarna L, S och E har ingen TV nämligen! Jag gick därför  hem och diskade, var ett mindre berg att ta itu med. Började sedan flyttpacka. Tallrikar, glas, brödrost och allt vad det var åkte ner i kartonger. Det är så ofattbart att jag inte kommer att bo i denna lägenhet mer än tre och en halv vecka till, vart tog tiden vägen?
Hur som helst så blev det en trevlig kväll. Trevligt sällskap är ju aldrig fel, trots att själva TV-programmet inte var världens bästa.

Det har gått fint med min svältdiet idag också. Fyra pulverpåsar och tre apelsinklyftor har intagits (apelsinerna hade L och E med sig när de kom). Mycket tillfredsställande. Skönt att inte behöva bekymra sig över vad man ska äta åtminstone. Annars är ju själva idén rätt så idiotiskt, hur nyttigt kan det vara för kroppen egentligen? Tur att det finns desperata själar som köper slisket så att de små företagen får in en slant.

Lägenhet i Gävle sökes fortfarande by the way. Att det ska vara så svårt att få tag på! Det löser sig, det vet jag ju, men jag vill veta nu! Jag vill ha något roooooligt att se fram emot. Just det, ett jobb vill jag också ha ju. Och en kamera för 8700 svenska riksdaler.


Happy Aquarium


Bloggen är "julpyntad"! Lite rött och lite fallande snö som inte syns för att jag har vit bakgrund. Fint va?!

Happy Aquarium på Facebook fungerar inte... nåt serverfel! Hur ska det nu gå med mina små fiskar? De måste ju ha mat och kärlek för jösse namn! Måste komma ihåg och skälla lite på min bror som fick mig beroende av det där!

Andra dagen med pulverpåsar idag då... har varit vaken i 40 minuter ungefär, så det går finfint än så länge. Får återkomma senare med lite mer info om dagen.
Det skulle kunna vara så att det är fest ikväll, sista kårenkvällen innan jul. Skulle ju vara himla trevligt att gå dit om det är fest någonstans. Man kan ju göra det nykter... man kan det ja... sabbar ju lite av konceptet med en VLCD-kur annars. Hmmm...
Aja, får se vad som händer. Dagen är lång. Ska försöka få kontakt med den yttre världen först!

Nu ska jag torka efter min dusch och försöka få något vettigt gjort idag. Känner mig inte så motiverad dock.


Viktigt!


Fyyyyy vad jag fryser. Ligger begravd under mitt täcke och en pläd. Burrburr.

En ångestfylld mätning och vägning skedde imorse. Oj oj, säger jag bara. Why did I let this happen? AGAIN! Jag är verkligen värd att plågas med enbart ett intag av äckliga pulverpåsar blandat med vatten ett tag framöver. Det går nog bra, idag har det inte alls varit några problem trots att jag har två påsar kvar som jag ska trycka i mig. Jag har kommit fram till att det räcker med en. Chokladsmak får en helt annan innebörd i detta sammanhang.
Men, jag får glädja mig över mina 11 rökfria veckor som har en liten del i detta drama.

Var till Clas Ohlsons och köpte mig en ny mus i dag. Fick bli en likadan som den jag hade innan. Den lever dock sitt egna lilla liv och pilen kan rätt var det är dra iväg åt ett helt annat håll än jag vill. Måste kanske bara köra in den.
Det blev sedan en promenad hem därifrån, rätt så skönt trots det sedvanligt gråa vädret. Måste försöka komma iväg på mina dagliga promenader igen. Tidsbrist kan jag inte skylla på denna vecka.

Annars så står disken kvar där den stod igår. Även potatisskalen från i söndags ligger kvar i diskhon och spisen ser ut som jag vet inte vad. Det står även en soppåse och tittar på mig. Kanske ska ta tag i detta imorgon? Ja, imorgon blir bra. Eller torsdag...

Såg säsongsavslutningen på säsong 6 av Desperate Housewives igår. Varför ska de alltid göras så dramatiska? Varför ska man behöva gå omkring och plågas i en hel månad (minst) innan man får veta vad som händer?
Varför, varför har jag inte bättre saker att fundera över?

Tomrummet finns fortfarande kvar!


Så tomt


Nothing is as far away as one minute ago.

En underbar vecka har passerat. Det är verkligen fascinerande hur fort tiden kan gå när man har roligt. Och hur långsamt den kan gå när man är uttråkad, eller längtar... Antar att de kommande två veckorna kommer att bli väldigt långa. Bara att härda ut!


Sitter nu själv i min soffa. Vad tomt det blev. Allt känns lite tråkigare, lite dystrare, lite ensammare. Så tråkigt jävla vanligt i en tråkig jävla lägenhet. Ekot av en saknad människa. Men roligt var det. Får leva på det ett tag.

Imorgon börjar min sväng med VLCD, kan ju inte komma hem i jul och se ut som jag gör. Så håll tummarna för att jag blir av med lite fett!


RSS 2.0