Nya mål


Äntligen har den långa påskhelgen sakta men säkert passerat. Hade en efterlängtad ledig dag igår, ni vet den dagen det var molnigt och 10° ute. Blev ännu bättre när Pohlmans efterträdare säger att det ska bli 6° i helgen när jag blir ledig nästa gång. Vädergudarna gillar verkligen inte mig.
Det blev en biltur i urminnesskogarna i brist på annat, stötte på två älgar efter (traktor)vägen. Hade som tur var kameran i högsta hugg och fick båda på bild. Kanske inte den bästa bildkvaliteten, men de är i alla fall med på bild. Har dock inte fört över dem till datorn än.

I söndags fick jag ett slags moment (som Maria Montazami skulle ha sagt), jag vill lära mig något. Ha ett mål. En konstig känsla. Så nu har jag gett mig fan på att jag ska lära mig att spela gitarr. Då min bror är en självlärd gitarrgud så hade han några gitarrer som dammade i förrådet. Jag lånade då en mycket fin Fender samt gitarrställ. Varför skulle inte jag kunna lära mig när han kan? Jag kanske också har den där absolut-gehör-genen gömd någonstans, jag förlorar ju ingenting på att försöka. Jag har varit gitarrist sedan igår och har faktiskt lärt mig en monoton dänga på några ackord. Mina fingertoppar bultar, är bortdomnade och jag tror mig skymta små blåsor, men skam den som ger sig. Det är bara att nöta, nöta, träna och träna. Snart kanske du hittar mig vid en lägereld nära dig.




Långfredag


Långfredag. Och det känns verkligen som att det kommer att bli just en låååååång fredag. Sitter och premiärbloggar på jobbet i brist på annat. Det kan verkligen inte bli lugnare på avdelningen än vad det är nu. Vilket betyder att tiden går väldigt sakta. Ångrar så mycket att jag lade hela helgen, hade väl kunnat nöja mig med halva?! Då hade jag också kunnat vara med och grilla, vara ute i skärgården och bara njutit av livet i den underbara värmen. Jag brukar inte vara såhär bitter inför jobbhelger, men just nu vill jag verkligen inte. Vill inte vill inte vill inte. Men ingenting blir bättre med den inställningen, så det är bara att fortsätta att jobba på och le.

Glad påsk!


Spring is in the air


Så var ännu en ledig helg snart över. Sedan väntar jobb heeela påskhelgen lång.
I lördags blev det lite grillning med la familia på dagen, drog sedan till Gävle för att gå på after work med några AVA-tjejer. Det var snällt att låta mig vara med fast jag inte hade jobbat på dagen tycker jag. Det blev en supertrevlig kväll! En kall öl i varma vårsolen med helsköna människor kan bara inte bli fel.

Efter en trög start på dagen med lite lätt huvudvärk så kom solen fram och man blir genast lite piggare. När termometern visar på 21° i skuggan och man är ledig så blir man glad. Skitglad faktiskt. Packade ner kameran och tog en promenad på nästan tre timmar. Det var helt sjukt varmt, riktigt sommarvärme! Jag svettades trots en tunn tröja. Dönice. Boulognerskogen är full av blommor och massa fina färger nu, en del träd har till och med börjat knoppa. Det spritter till i hela kroppen. Jag tror att stor del av Gävles befolkning kände samma sak då det var massor av folk överallt. Vi börjar krypa ur våra hålor nu.

Det gick inte så bra med min macrofotografering idag. Hade inte mitt lilla stativ med mig så fick do it by hand. Nämnde jag att jag var lite bakis idag? Det märktes på mina oskarpa bilder. Lyckades dock få en och annan som blev okej.





Tamron AF 70-300mm F4-5.6
Di LD Macro testades för första gången.

Nej, nu ska jag spela lite Wii. Har ju både Super Mario Galaxy 2 och Donkey Kong Country Returns nu, så jag har att pyssla med ett tag. Riktigt roliga spel må jag säga, lite nostalgi över det hela.


Ressugen


Är sjukt ressugen just nu. Det släpper liksom inte. Jag vill ha en massa pengar att spendera och jag vill ha en massa tid att spendera på precis vad jag vill. Geeeeeee mig nuuuuuuu! Vill jag göra något så vill jag göra det nu, inte sen. Det här med långtidsplanering är jag inte något större fan av.

Låter inte detta underbart?
Runaway - 3 Doors Down




Let's go black & white


Äntligen har jag en ordentlig internetanslutning igen! Modemet jag köpte gick tyvärr inte att låsa upp, så jag fick snällt köpa ett nytt. Man blir lagom handikappad utan internet. Men nu är ordningen återställd och jag kan hänga med på vad som händer i världen igen.

Är trött och slut. Det ekar innanför skallbenet och jag kommer inte på något vettigt att skriva just nu. Men några bilder kan jag la klämma fram.

Ur ett svartvitt perspektiv.








©Lina

Bilder får inte användas utan min tillåtelse!


RSS 2.0