Holiday!


Längtar till imorgon.
Hostar och snörvlar lite oroväckande mycket igen tycker jag dock. Men vafan, det blir nog bra ändå!

Livet känns ganska gôtt fortfarande, hoppas det får hålla i sig i några dagar till. Håller tummarna.

Biblan och få en liten skolgrej avklarad imorgon, sedan anser jag mig ha en liten minisemester. Två timmars handledning på torsdag också, men det räknas knappt! Yey!



PANiK!


Paniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!
Jag måste bli smal på 53 dagar. Helst superfit. Shit pommes.
Lite ångest?

Aja, tröstäta med lite sourcreme & sweet chili chips funkar väl?
Suck.
Vad är suck på engelska förresten? Inte suck = suga alltså, utan suck = pust. Eller nåt.

Hahaha


Softish


Regn och åter regn. Idag igen. Det är så uppmuntrande!

Något som jag däremot tycker är uppmuntrande är ju vimmerbybornas besök i staden. Fick besök i gårkväll och det är ju alltid trevligt. Ikväll kommer de igen, då blir det la någon öl. Very softish!

Annars så är livet rätt skönt just nu. Det är bara att njuta så länge det varar.

Snart dags för en VLCD-kur. Suck. *Blundar och förnekar*.


Regn


Status: Regn. Regn, regn och regn.
Tar det aldrig slut?

Idag blev sista dagen på praktiken. Är så glad över detta beslut, it's time to relax!

Vimmerbybor är här i krokarna som jag ska träffa ikväll. Får se vad som händer!


Hunger


Såhär känner jag mig idag ungefär. Hmmm...

Men roligt var det...

Snart dags för matjakt. Har bestämt mig för kinesiskt. Fyra små rätter eller nåt... Gôtt! Är så väldigt hungrig.

Mycket som borde göras. Lite som görs.


Journalgrodor


Det finns många roliga journalgrodor.
Här är några smakprov:

*1974 fick patienten en grävskopa över sig. Sedan dess ringningar i öronen.

*Aktuellt; ingen buksmärta men kan hålla tillbaks den lösa avföringen med vitt bröd.

*Arbets-EKG: Cyklar med hjälp av tolk.

*Besvär med höger fot, tidigare amputerad på grund av ett sår.

*Far och mor avled då hon var 12 år gammal. De har ingen kontakt med henne.

*Mat får han från sonen som ligger infryst.

*Patienten har inte tidigare begått självmord.

*Patienten är en 65-årig kvinna som ramlade och föll omkull ute på gatan. Fallet komplicerades av att en lastbil därefter körde över henne.

*Patienten är medvetslös vid undersökningen men säger att han mår bra.

*Vi ordnar med mat, hemkört samt rollator till patienten.

*Vad hans impotens angår, kommer vi att fortsätta medicineringen och låta hans fru behandla honom.

Hahaha, ja det finns hur många som helst. Det är bra att vara lättroad!


Lövly

Underbara, underbara lördag!

Watch and learn.



How wonderful life is


I just wanna freeze this moment and feeling for a feeeeeew more hours.
Abra Kadabra!

One of the best delivery's ever!

Vill också bara radera de kommande två veckorna.
Simsalabim!

En liten, liten gnutta stress ligger kvar och gnager. Kunde bara den lilla, lilla känslan försvinna också så skulle världen vara perfekt just nu.
Men... Det kunde definitivt varit värre.

Cheers.


Värmer i hjärtat


Vem har bestämt att ett heltidsarbete innebär 40 timmars arbete per vecka? Varför inte 30? Det här är ju något som har hängt med väldigt länge, så varför inte göra om i systemet lite. Uppdatering behövs! Lönen skulle självklart vara densamma, men ändra timmarna till max 30. Dessutom skulle fler få jobb. Färre skulle bli utbrända och stressen skulle minska, säkerligen depressioner och cancer med. Är det inte fantastiskt? Allt annat i detta samhälle ska ju ändras och förbättras, så varför inte detta uråldriga statement också. Bara finanskrisen är över så ska jag skicka ett mail till någon och fråga...

Mycket intressant dag på praktiken också. Lite action. Jag hade bland annat hand om en liten farbror som hade en enkelsal där han satt med sin fru. Jag gick dit för att presentera mig och höra hur han mådde. Vi pratade en stund och när jag gick ut därifrån hör jag farbrorn säga entusiastiskt till sin fru: "Nämen det där var väl en väldigt go och trevlig tjej!" Det värmde i hjärtat. Det är då man vet att man inte är helt ute och cyklar. Jag har bara haft tacksamma patienter idag faktiskt. Alltid lika trevligt.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. Ska ju upp omänskligt tidigt imorgon.


Sluttampen


Nu är det inte långt kvar. Tre års studier är snart avklarade. Hualigen vad fort det går. Det är ungefär sju och en halv skolvecka kvar. Geeeeeez. Mamma och pappa bokade hotell idag så de kommer ner till examen, då jag är färdig sjuksköterska. Helt sjukt.
De kommande två veckorna är fullproppade med att-göra-saker, framför allt skolarbete och en massa praktik. Just nu känns det bara som att det är alldeles för mycket och jag orkar inte ta tag i det. Jag sitter och har ångest över det istället, vilket ju är mycket bättre!
Men
, efter det tvåveckorsslitet(?) väntar förhoppningsvis lite välförtjänt lugn. C-uppsatsen kommer väl finnas i bakgrunden, men då är det bara den förhoppningsvis. Jag håller även tummarna för att jag får lite besök från nordligare breddgrader här framöver, det behövs verkligen.

Hade mittbedömningen idag. Gick skapligt ändå må jag säga, är inte besviken i alla fall. Fick gå med en annan handledare idag, hon och jag matchade perfekt! Tänk om jag hade fått henne som min egentliga handledare, vad roligt vi hade haft och vad jag hade vågat ta för mig på ett annat sätt. Men, nu är det inte så och det är bara att gilla läget. Mina nuvarande handledare är inte dåliga de heller, det kunde absolut ha varit värre.

Neeeeeehe, jag ska la ta och läsa några artiklar till och skriva några rader om dem också. Har inte handledning förrän 11:15 imorgon, är det inte underbart?!

Väggarna och glasen vibrerar. Grannen har en bra bas.


Vill sova


Idag vill jag bara sova. Är så fruktansvärt trött.


Positivitet


Känner mig inte lika förkyld idag, hoppas det är ännu bättre imorgon. Jag var till biblan ett par svängar idag, första vändan träffade jag S och tog en fika med henne, blev över en timme innan det var klart. Fick även reda på att vi ska kunna omvårdnadsdomänerna och redogöra för stegen novis till expert på bedömningen i praktiken. IBLAND VILL JAG BARA SLAKTA DESSA OMVÅRDNADSKÄRRINGAR! Onödigt jävla vetande. Tur att jag inte behöver kunna dem på onsdag, får en ny chans om två och en halv vecka. Då ska ju den där ******* uppsatsen vara klar också så då borde jag ha en liten koll på dem iaf.

Praktik imorgon då. Jag är faktiskt nervös av någon anledning, antagligen för att alla ska veta vad som hände på söndagsmorgonen. Ingen gjorde nån större grej av det då, men jag kan fan inte släppa det. Förhoppningsvis efter imorgon. Så jävla typiskt mig att älta saker.

Har intresseanmält mig på ett par lägenheter. Känns som ett hopplöst läge det med för tillfället, att det ska vara så svårt? Borde kanske lägga in en annons på Blocket, får göra det om jag inte får tag på nåt annat.

Nu har jag snart slösat bort en hel dag på ingenting. Smart idiot.

Gråter som en gris. Men vad gör det om hundra år? Just one of these days.



Life sucks


Natten blev ganska lugn. Det gick bra till sista kvarten, då skulle jag såklart klanta till det. Ingen skada skedd dock, tack och lov.
Missade bussen hem med två minuter och fick vänta en halvtimme, gick då till McDonald's och köpte mig en McBagel och en cola light till frukost.

När jag väl hade somnat vid halv nio så vaknade jag tusen gånger men klev slutligen upp vid halv två. Primärfrukosten fick bli nässpray, två panodil, Kan Jang och massa vatten. Sekundärfrukosten blev ett ägg. Fan också, jag har inte tid att bli sjuk!!! Blir jag så pass dålig att jag måste stanna hemma kan jag i stort sett glömma att få betyg i denna kursen.
C-uppsats, uppsats i denna kurs, snäpp på heltid på praktiken och en omtenta i mitten av december. Dessutom måste jag hitta lägenhet, söka jobb, börja packa i den här lägenheten och städa. Herregud. Life sucks right now. Orkar inte nu. Tur att jag är ledig imorgon med, då ska jag ta tag i det. Idag ska jag bara fortsätta tycka synd om mig själv.


Inte förkyld nu!


Imorse vaknade jag med en ömmande hals och huvudvärk! OH NO! Jag har verkligen inte tid att vara sjuk!
Gick i alla fall till biblan för att försöka få någon ordning på den förbannade uppsatsen, det gick faktiskt ganska bra. Men är nu jävligt stressad istället. Det är fan inte mycket tid kvar nu, ledighet kommer att raderas från min hjärna ett tag framöver. Eller ja, två-tre veckor i alla fall.

Efter c-uppsatsen gick jag raka vägen till Apoteket och inhandlade Panodil och Kan Jang, nu ska här kureras! Helst innan nio då nattpasset börjar. Hinner sova lite innan iaf!

Oj, äggen måste av plattan! Ska äta tonfisksallad. Det enda tonfisk passar till.


So What?


En sån jävla skön brud den där P!nk. Synd att biljetterna tog slut så fort till hennes uppträdande i Stockholm i tisdags. Ååååh, vad jag ville vara där!

Jag älskar den här musikvideon!




Brandlarm


Det blev en riktigt trevlig kväll igår må jag säga. Ingen tog det nog så lugnt som det var tänkt!
Idag mår jag faktiskt bra tack och lov. Klipper och klistrar i c-uppsatsen som vanligt. Men nu är det inte mycket kvar med den här delen... Mer blir det dock på lördag.

Brandlarmet har gått i huset tre gånger idag. Undrar om det har med äldreboendet under att göra? De har antagligen automatlarm. Kanske var det brandövning eller nåt. What do I know? Rädd blev jag första gången i alla fall, larmet sitter precis utanför min dörr och det är inget lågt tjut direkt. Ingen annan i korridoren gick ut och jag varken såg någon rök eller kände lukten, så jag antar och hoppas att läget är stabilt.

Strax är det dags att ta en tur till ICA för att köpa någon föda. Lite onyttigt och gott står på menyn idag, har inte hunnit äta mer än en clementin idag.


Frustration


Jag tror det är vid ett sådant här läge det är dags att lägga ner för dagen.




Godkväll!


Efterlysning!


Ännu en natt avklarad. Det var väldigt lugnt inatt men det gick fort ändå.

Jag sitter nu och försöker få ihop nåt till uppsatsen igen. Suck, suck suck. Går väl sisådär, men jag har ju heeeela dagen imorgon. Tanken var att jag skulle kunna ta de lite lugnt imorgon och eventuellt vara lite bakis, men det kan jag iofs ändå. Jaaaaaja, whatever. Det löser sig, jag hinner ju mer idag även om jag drar iväg nånstans ikväll. På lördag ska vi ses och försöka få ihop en diskussion tror jag det var. Intressant.

EFTERLYSNING:
Är det någon som har en lägenhet över i Gävle med inflyttning i början av februari så hör gärna av dig. Den får gärna ligga på Öster, Söder eller i centrala Gävle.
Det finns ju så fina lägenheter som jag vill ha men inte kan få. Om jag hade tänkt på att ställa mig i bostadskö för måååånga år sedan så hade jag haft större chanser. Slutar väl med att jag hamnar i Sätra eller Andersberg, no offence, men inte riktigt mina förstahandsval. Dessutom är det en fördel om det är gångavstånd till sjukhuset där jag förhoppningsvis kommer att jobba. Det löser sig såklart, men vill ju veta nu! -Excited!-

Jahopp. Det är bara till att fortsätta med livet då.


Cottonhead


Oj, oj, oj... Det känns som att mitt huvud är stoppat med bomull. Jag tittar på klockan och blir lika paff varje gång jag ser att den är halv fyra. För mig är det ju morgon! Jag gick natt på praktiken igår, eller idag, eller ja... Det gick faktiskt bra, tiden gick väldigt fort trots att det inte var alldeles för mycket att göra. Det tjatiga är att jag ska iväg inatt igen, det kan ju kanske bli en utmaning med min grötiga hjärna. Är iaf ledig imorgon och torsdag, gôtt! Sen är det IVA hela fredagen och natt igen på lördag. Jag hade hoppats på att få vara ledig på fredag.
Måste hinna göra en massa på c-uppsatsen med, men det är väl bara att sätta sig med det och få det gjort. o_O

Det regnar idag! Hörde att det var snö norröver.
Det var riktigt skönt att komma iväg en sväng i helgen iaf, alltid nice att komma hem och ta en paus från livet. Trots att det var väldigt kort.

Dags för uppsats!


Jag säger då det...


Åh, herregud. Skrattretande är vad det är... men tar det med en nypa salt. Det kommer nog bli bra det här. Det är bäst att intala sig själv, det är ju inte långt kvar nu och det är fan sista rycket! Jag kan ju inte ge upp nu för bövelen!
Bes det om något så görs det också... på studs. Men det duger antagligen inte det heller.


Min arm gör väldigt ont efter vaccinet så jag tycker lite synd om mig själv. Men är lika glad för det ändå, måste börja tänka på avfärd. Blev så inne i mitt skrivande om diskussionen till uppsatsen, dessutom lyckades jag radera hälften jag hade skrivit och fick skriva om. SUCK. Sånt är så jävla jobbigt!

Har by the way haft en ritkigt bra dag på praktike också! Älskar när det händer lite, action ska det vara!

En lååååååång bussresa väntar.
Trevlig helg!


Vaccinerad och lever än


Två dagar av praktiken har passerat och det har gått bra! Det är väldigt intressant må jag säga, har redan varit med om en del roliga grejer. Tyvärr ska vi gå över till den medicinska sidan då de inte har börjat med nya journalsystemet ännu, vi ska tydligen inte lära oss detta. Jag kan fan mer av det systemet efter två dagar än vad många på avdelningen kan. Irriterande. Kirurgsidan är ju så mycket mer intressant!

Jag blev även vaccinerad mot svininfluensan idag. Ja, vafaan... skitsamma om jag tar det eller inte. Inte skadar det. Vi har ju vaccinerat/vaccinerar oss mot mycket värre saker. Är lagom trött på tidningarnas skriverier nu, folk måste ju ha tröttnat och slutat köpa skiten i alla fall? Av vad de skriver så är väl ungefär 97% överdrivet. Skriv om nåt vettigare!

Imorgon är en fullspäckad dag. Först praktik till lunch, sedan handledarträff för c-uppsatsen (som jag för övrigt är väldigt nervös över då vårt arbete är crap), sedan går bussen norrut klockan 16:15 och jag är väl framme vid halv ett-ett. Tur att jag har en rykande färsk bok att plöja igenom!

Over and out.


Slemmigt men mättande


Skink- och rotfruktsgrytan blev faktiskt god och väldigt mättande. Blev även turkisk yoghurt med dijonsenap som tillbehör. Perfekt matlåda imorgon.

Nu bär det av mot sjukhuset för den första praktikdagen. Börjar bli lite nervös. Men det ska väl inte bli några problem. Man behöver ju bara ge upp ett normalt liv i fem veckor... så det är väl inget.

Tjoflöjt!


Flickan som lekte med elden


Den var bra. Riktigt bra till och med. Det kan vara svårt att få till bra filmer av superbra böcker, men här har de lyckats. Stieg Larssons trilogi Millenium är de bästa böckerna jag har läst, helt underbara! Annars är jag ingen filmmänniska, men jag gillar dessa filmer trots att jag älskar böckerna. Kanske var det liiiite väl detaljerat i sexscenen med Lisbeth och Mirjam... men det är väl en manlig regissör?
Inte långt kvar tills Luftslottet som sprängdes kommer ut på bio, måste la gå och se den också då.

Imorgon har jag min första riktiga praktikdag på akutvårdsavdelningen. Spännande ska det bli! Har en del att göra tills dess dock. Suck.

Dags att sätta igång en sväng till innan jag gör kväller.


Korrekt jävla svenska


Jag förstår inte att det ska vara så svårt för folk att lära sig att stava, eller att inte använda talspråk i skrift när detta inte är lämpligt. Jag vet att det inte är lätt alla gånger, men att skriva t ex "de e sol o bad" i ett arbete kräks jag på. Hur skulle det vara att skriva ut orden så de får en korrekt mening? Stor bokstav efter punkt? Nytt stycke efter radbrytning? Och vem fan sätter en punkt efter ett frågetecken?
Hur svårt kan det vara?!
Den utbredda pandemin särskrivning ska jag inte ens börja att yttra min åsikt om.

Nu tänkte jag ta en liten promenad till ICA Maxi, jag tror till och med solen försöker pressa sig fram. Jag tänkte nämligen köpa rotfrukter. Jag hittade några recept igår som innehöll olika rotfrukter, det är ju både nyttigt och gott. Billigt är det ju faktiskt också. Dessutom måste jag röra på det här jävla fläsket, jag fattar inte vad jag tänker med. Tänker jag över huvud taget?

Jag behöver dessutom motivation. Till allt. %&¤#"!"#¤%&&¤$£@+/%¤
Vill bara knäppa med fingrarna och så... Poff.

Jag ska på bio ikväll i alla fall. Flickan som lekte med elden. Det ska bli gött.


Come give me love


"Kom ge mig sommar
Kom ge mig liv
Kom ge mig kärlek och livsmotiv
Kom ge mig kroppen
Kom ge mig allt som du har
Och jag ska stanna kvar
"

- Ted Gärdestad - Come Give Me Love





Svinvaccin?


Så var det måndag igen. Ny vecka och ny kursstart. Vi hade idag introduktion till praktiken, Verksamhetsförlagd utbildning II. Efter att ha hört två omvårdnadslärare svamla i en och en halv timme gick jag hem och åt. Åkte sedan upp till Ryhov för introduktionen på Akutvårdsavdelningen, vilket var lite mer intressant. Det kommer nog bli bra det här. Hoppas jag. Jag kommer nog lära mig väldigt mycket i alla fall, håller bara tummarna för att handledarna (har två) är bra nu också. Men det tror jag nog...
Vi blev erbjuden att vaccineras i samma veva idag också... vet fortfarande inte hur jag ska göra med detta förbannade vaccin mot svininfluensan! Skulle vara för den stackars riskgruppens skull då... men de är ju redan vaccinerade? I need advice!

Ikväll har jag en studieledig kväll, kliver upp i tid imorgon och gör det jag ska istället. Är ju ledig hela dagen imorgon och det lilla jag behöver göra tar egentligen inte lång tid, men orkar inte tänka på det nu.

Firade den nya veckan med en liten helgskinka idag, underbart gott ju! Wasas frukostbröd med kokt skinka och Johnnys senap. Självklart iskall o'boy till detta också. Yuuuuuummie!


Helt slut


Nu är jag helt slut efter en intensiv helg. Roligt som tusan har det varit.

Det som återstår av helgen består av ingenting, eller så lite som möjligt i alla fall. Jag ska bara ligga här och slappna av... försöka att inte tänka på morgondagen. Försöka att inte tänka på nånting alls egentligen.


RSS 2.0