Fotomässa


Nu har jag hittat hit en sväng igen! Har inte speciellt mycket att skriva om, det händer liksom inte så mycket utöver det vanliga.

I söndags var jag i alla fall på fotomässan i Stockholm. Hade en hel ledig dag under de tre dagar den höll på, så det passade ju perfekt med en dagtur till storstaden. Det var mycket folk på mässan och en massa roliga saker att titta på. Hade jag haft en fet plånbok hade jag kunnat handla hur mycket som helst, det finns så mycket jag vill ha! Men det är inte billigt att få en bra fotoutrustning. Det är bara att sätta igång att spara.

Trots att detta höstmörker gör att man helst vill sitta i soffan och dega hela kvällarna, så har det sin lilla charm. En kvällspromenad i mörkret kan faktiskt vara ganska avkopplande. Man blir så anonym på nåt vis... Och det är lite rogivande. Men det behöver ju inte bli mörkt så tidigt. Vore mysigt med snö snart, det ljusar upp världen om inte annat.

Fotomässan


Gävle by night




Höstmörker


Mörker. Det känns som att det är så jävla mörkt hela tiden. Det absolut tråkigaste med hösten. Men det har ju varit några riktigt härliga höstdagar nu när solen faktiskt har värmt lite, då är det rätt så härligt. Man griper efter minsta halmstrå. Min hjärna trodde för en millisekund att den såg vitsippor häromdagen och jag fick vårkänslor för en millisekund, jag vet inte om det är ett tecken på förnekelse?

Vann en auktion på Tradera häromdagen, så nu är jag åter igen ägare till objektivet Nikon 50mm f/1.8D. Det förra jag hade låg i kameraväskan som blev stulen. Det är ett billigt objektiv att köpa nytt, men fick det ännu billigare på Tradera. Vill bara att det ska dimpa ner i brevlådan nu så jag får provköra det!

Besteg Hårgaberget häromveckan (där stackars hårgafolket dansade ihjäl sig till bockens fiolspel), fick dödsångest längst upp i ett halvruttet utsiktstorntorn med fyra våningar som svajade (minst) två meter. Fick dock en del fina bilder däruppe, det var det som höll mig stabil. Puuuh. Idag får det bli en bild från Hårga och en bild från en höstkväll i Söderhamns skärgård.






RSS 2.0