Trötter


Idag känns det som att någon har pressat in en massa bomull innanför mitt skallben. Jag är så förbannat trött, helt utan anledning. Den lediga dagen tog knäcken på mig. Ska cykla iväg till jobbet om en kvart. Hur ska detta gå? Längtar redan tills jag slutar så jag får sova... sen upp tidigt imorgon för en dagtur innan jag far iväg till Söderhamn över påsk.

Gäääääääääääääääääääääääääääääsp.


Full fart


Lördagskvällen blev jättetrevlig. Lite ansiktsmasker, hårfärgning, massage, massa skratt och trevligt sällskap. Jag cyklade hem innan de satte igång skräckfilmen, annars hade jag väl aldrig kommit hem.

Söndagen klev jag upp ganska sent, sen var det arbete som hägrade. Det gick skapligt igår kväll och idag har jag typ gått själv, fast med lite hjälp då. Gick faktiskt bra, jag har inte haft en lugn stund på hela dan dock... men det är väl så det ska vara? Det är så in i norden mycket att hålla reda på. Men dagarna går vääääldigt fort i alla fall! Börjar komma in i det lite smått och blir mer och mer självgående, så det här ska la lösa sig på någe vis.

Imorgon är jag sååååå jävla ledig! UNDERBART! Ge hjärnan ett break. Ska försöka få in lite bilder då.... har haft fullt upp. :)
Längtar till påsk. Då är jag ledig i fyra dagar, hur fantastiskt är inte det?!

Härnäst blir det till att äta, en promenix och sedan soffan.
Kommer definitivt somna ovaggad ikväll.


Overloaded!!!


Varning, varning! Överbelastning!
Min stackars lilla hjärna känns överfull. Jag är så fruktansvärt trött i huvudet, det är mycket nytt och mycket att ta in, tänka på och ha i huvudet. Men bitarna kommer väl sakta men säkert att falla på plats. Det är övervägande roligt i alla fall.

Ikväll ska jag till exotiska Andersberg med brudarna. Ansiktsmask och tjejkväll står på schemat. Synd på det tråkiga och kalla vädret bara. Men hellre regn än snö förstås...

Bilderna på lägenheten är tagna men ej överförda till datorn. Jag är för tillfället en mycket upptagen person. Men det kommer!


Aaaaalright!


Det löste sig med lönen. Jag hade tjänat mer än 11.50 kronor i timmen. Sikken tur. Så nu sitter de resterande tusenlapparna på kontot och jag blev inte längre någon fattiglapp. Japp. Så jävla gôtt!

En låååång dag med Meliorutbildning (journalsystemet) och sedan jobb till kvart i tio. Är lagom mör i hjärnan nu. Fortfarande så himla mycket att ta in. Men det går i alla fall framåt, man kan mer än man tror! Nu måste jag försöka sova då klockan ringer kvart i sex imorgon bitti. En ny dag på akutvårdsavdelningen väntar. Håll tummarna för att det fortsätter lika bra! :)


GAAAAAAAAAAAAHHH!!!


Jag blir galen på Söderhamns jävla kommun! Jag har fått fel lön. Igen. För 74 arbetade timmar + semesterersättning så får jag 1966 kronor. Rimligt? NEJ! På lönespecifikationen står det att jag har tjänat 11.50 i timmen. Vilket jag tycker är liiiiite för lite. Nu ringer jag runt som en dåre och får såklart inte tag på nån. Det är också ganska typiskt för kommunen har jag märkt. FRUSTRERANDE! Måtte det vara någon på plats innan lunch då jag ska iväg. Annars får de det inte trevligt på måndag efter att jag har hunnit reta upp mig en hel helg...


Det nya livet


Då var tre arbetsdagar avklarade. Att vara ny är rörigt. Jag känner mig som en yr höna ibland när jag irrar omkring på avdelningen och letar saker. Men redan efter tre dagar känns det lite lättare. Jag börjar sakta men säkert förstå att jag inte är en sjuksköterskestudent som kan gömma sig bakom handledaren längre. Nu är jag liksom sjuksköterska. Nu ska jag kunna det här. Nej, ingen förväntar sig att jag ska kunna det här, men man vill ju så mycket. Trots alla förvirringar så trivs jag än så länge, det är roligt fast det är rörigt. Jag undrar bara hur jag ska klara allt detta helt ensam sen?! Mina arbetskamrater är så snälla och hjälpsamma som tur är! :)

Idag har jag varit ledig. Skönt med ett break och låta hjärnan vila en dag. Jag har varit till Söderhamn och hämtat lite saker. Jag fick bland annat upp gardiner i det sista fönstret och lakan till sängen. Jag har även packat upp alla kartonger, så nu börjar det bli lite ordning här. Äntligen.
Jag hämtade upp pappa från jobbet idag då han skulle köra hem bilen igen. Jag hade då turen att bli bjuden på en pizza, inte helt fel för en fattig tös. Jag har fortfarande inte hittat något antennuttag, så pappa var tvungen att följa med in och titta då han tydligen tvivlade på mitt sökande. Han hittade inte heller nåt. Som tur var fick jag 200 kronor av min kära farmor för att köpa en inomhusantenn, det blev en cykeltur till stan och ett besök på Clas Ohlson (jag bor tydligen jävligt nära stan). Jag kan titta på TV igen! Bara tråkiga kanaler, men ändock... ska tydligen få in sexan på den här med, men vet inte var den gömmer sig.

Nu ska jag bara inte göra någonting. Jobb hela helgen sen.


Gävlebo!


Då var jag Gävlebo. Jag flyttade in igår med hjälp av snälla pappa, sen när han hade åkt så pulade jag runt lite här, satte upp gardiner och såntdär ni vet... Lägenheten var fräschare än jag kom ihåg den, vilket alltid är positivt. Något väldigt NEGATIVT är att jag inte kan hitta något antennuttag, vilket tydligen behövs för att boxern ska fungera. Suck. Tycker jag har tittat överallt, men jag kommer väl att gå runt här som ett fån några vändor till. Kanske ploppar det upp ett uttag ur väggen helt plötsligt. Det här kommer nog bli finemang till slut. Bara jag vänjer mig vid trafiken utanför som just nu känns väldigt bullrig. Annat än landet det här. En vanesak.

Saker jag behöver så snart som möjligt: Lampor (finns hos mamma och pappa men tänkte att jag skulle vänta och se hur det såg ut här - på kvällen såg jag inte mycket), blommor (mina fyra garderobsblommor räckte till två av fyra fönster), gardinstång (hade bara med mig tre, fortfarande fyra fönster), antennuttag (eller annan möjlighet till att se på TV), sängben (så att jag inte behöver ligga på golvet) och den svarta sopsäcken med alla sänkläder (inte så skönt att sova på det räfflade överkastet).

Bilder på mitt boende kommer så fort jag orkar och har packat upp kameran.

Sex timmar kvar till arbetet. Det går bra det här...


Nervös


Shit. Börjar bli skapligt nervös nu. Redan. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhh!


Snart så


Jag får flytta in i min lägenhet redan på söndag! Vilket innebär att jag kan slopa tältsängen och ta dit min riktiga säng på en gång. Äntligen får jag en egen lägenhet igen.
Allt är fortfarande så overkligt och känns så långt borta. Men det är bara två nätter kvar. Och det blir säkert jättebra allting, det brukar ju bli bra... jobbigt och inte veta hur bara.

Igår var det farfars begravning. Det var den första begravningen jag var på, men det gick trots allt rätt så bra. Trevligast var det förstås vid maten efteråt. I alla fall vid 'barnbordet'.

Nu ska jag in till stora staden och äta thaibuffé med mor och bror. Yummie!


Random pictures

Efter... hrm... begäran så lägger jag upp lite bilder på allt och ingenting. Kommer väl fler bara jag orkar gå igenom alla! :)


































Hemmafruar


Fan vad fort dagarna går. Det är ju helt otroligt.
Det verkar ha löst sig någorlunda med mitt nuvarande jobb... bara hoppas att det flyter på lika smidigt, jag får tassa på tå.

Innan jobbet idag ska jag packa ihop grejer jag ska ha med mig på måndag. När jag flyttar. Får dock bli tältsäng de första dagarna innan det riktiga flyttlasset går. Men man får plats med mycket i en V70 också. Börjar bli rejäääält nervös inför första jobbdagen med. Piiiiiiiiiiiiiiirriigt!

Missade ju hemmafruarna i måndags med, jag jobbade ju. Får se reprisen. Vill inte missa en minut med Maria Montazami, herregud vilken skön brud! Jag skrattar bara jag tänker på henne... hon är så skönt, lagomt blåst. Verkar vara så naiv, och vissa saker hon säger låter som att det kommer från en sjuåring. Men hon är ju inte så jättekorkad ändå. Down to earth. Jag älskart! Hahaha.

Nähäpp. Dags att go on with my life.


Söndag


Vad mycket det gör för humöret när solen skiner. Häääääärlischt!
Det vankas förmodlingen korvgrillning ute i naturen idag, lika bra att passa på ju.

Kameran har gått varm idag med... och mer kommer det att bli. Börjar få slut på motiv här hemma, så kameran får följa med på en liten tur. När jag får lön så ska jag köpa en riktig kameraväska, och sen när jag får ännu mer lön ska jag införskaffa ett riktigt makroobjektiv. Jajjemen.


Söndag


Vad mycket det gör för humöret när solen skiner. Häääääärlischt!
Det vankas förmodlingen korvgrillning ute i naturen idag, lika bra att passa på ju.

Kameran har gått varm idag med... och mer kommer det att bli. Börjar få slut på motiv här hemma, så kameran får följa med på en liten tur. När jag får lön så ska jag köpa en riktig kameraväska, och sen när jag får ännu mer lön ska jag införskaffa ett riktigt makroobjektiv. Jajjemen.


Getting there


- Lägenhet i Gävle  Check
-
Jobb i Gävle  Check
- Bli av med nuvarande jobb

Hade jag inte varit en väluppfostrad flicka så hade jag svurit över min nuvarande chef här och nu. Men det är ju trots allt en allmän sida som kan läsas av folk jag möjligtvis skulle kunna svära om. Dessutom är det fult att svära också. Jag visste inte att det skulle vara svårare att sluta från ett arbete än att få börja... Hur hög är då arbetslösheten egentligen. Och var hittar jag den felande länken? Jo... nej, just det. Fult att svära.

Men, över till det positiva då. Var i Gävle för lägenhetsvisning med mina bröder och svägerska igår. Det gick bra, slutade med att jag har en central mindre tvåa från samma dag som jag börjar jobba. Wiiiiiiho. En äldre lägenhet som har sin charm, till exempel lutande golv i köket. Vi var alla överens om att det kommer att bli mysigt där i alla fall. Och jag är veeeeery happy! Ska bli roligt att lära känna den staden, nu hittar jag inte speciellt bra. Speciellt inte med bil. Hrm.

Nu ska jag ta en promenad i solen med söta Calle!




SOL!


Idag är det ju fantastiskt väder ute! Många plusgrader och snön omvandlas äntligen till vatten. Det tar antagligen sin tid, men även en resa på hundra mil börjar med ett steg, som vi vet. Resan mot våren har börjat!

Jag fick jobbet också förresten. Så jääävla nice!!! När jag gick från intervjun så hade jag ett heltidsjobb och börjar dessutom att jobba om två veckor! Är redan väldigt nervös... men det kommer att gå bra det här med ju. Bara man kommer in i det. Akutvårdsavdelningen... på länssjukhuset i Gävle... så jäkla GLAD! Behöver akut(!) en lägenhet, kan bli värre med det.

Igår kväll var vi och sa hejdå till farfar. Det är fortfarande en wierd känsla, som att det inte har hänt. Hjärnan har inte kommit ikapp. Men som klyschan säger: Han har det bättre nu.

Nu ska jag ta bilen och åka på en fotograferingsrunda.



Jag lyckades fånga Sture in action. Ja - det är hundmatsskålen.


Hejdå


Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer


Hejdå älskade farfar! Vi ses...


Here we GO!


Imorgon ska jag på arbetsintervju. Akutvårdsavdelningen på Gävle sjukhus. HÅLL TUMMARNA!
Det är nog en intressant avdelning som jag absolut inte tackar nej till!

Yiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaa!



Rörigt


Allt känns bara jävligt rörigt just nu.
Jag vet ingenting om nånting egentligen.

Nothing is as far away as one minute ago.


RSS 2.0