Svajnlugnt


Fredag igen då. Självaste Valborgsmässoafton och kungens födelsedag och allt. Detta firades med en helkväll på jobbet. Lugnaste kvällen ever. När jag kom till jobbet hade jag en patient, som dessutom var på röntgen. De andra hade inte mycket mer patienter heller. Vi rullade tummarna lite, snackade skit, fikade (som vi annars typ aldrig hinner) och hade det trevligt. Jag fick sedan två patienter till som det inte var mycket alls med. Så en väldigt lugn kväll, för lugn.

När jag väl trängt mig fram genom enorma folkmassor som kom från en majkase så kom jag hem. Hela huset är tydligen tomt. När jag står i mörkret och letar efter nyckelhålet så kommer det en hög jävla smäll och allt lyser upp! Jag var mikrosekunder från att kissa ner mig. Seriosly. Klockan var tydligen tio och fyrverkerier kördes igång. Vad roligt det är med sista april.

I morgon bär det av till SöderHamn. Skönt med ledighet.


I'm...


loving it!


Stenkastning


De flesta politiker är som småbarn som kastar sten på varandra i dessa valtider. Jag är fullständigt ointresserad av politik, men nån jävla måtta får det väl vara? Borde det inte vara bättre att framhäva sig själv istället för att kasta skit på andra?! Dagisungar har bättre hyfs. Herregud. Vilket förtroende de utstrålar, jag blir såååå sugen på att rösta fram någon ur denna förtroendeingivande skara som ska styra vårt land. Kanske ska skita i att rösta över huvud taget. Jag längtar dock tills valet är över. Alla dessa smutskastningskampanjer gör mej om möjligt ännu mer ointresserad av politik och det kliar i mig bara jag hör ordet.
Grow up!
Här är ett litet exempel. Aftonbladet gör ju också vad som helst för att få läsare.



ZzzzZZzzz


Det blev en härlig, snöfri helg. Lite sol och skärgård var härligt och välbehövligt. Förstår dock inte varför jag är så trött mest hela tiden...
Om en timme börjar jag jobba. Blir säkert trevligt bara jag kommer dit... men nu vill jag bara sova.

ZzzzZZZZZZzzzzZZzzzZZZZzzz


Snö igen...


När jag tittade ut i morse så grät jag nästan. Allt var vitt. Snö överallt. Traskade iväg till pappas jobb för att hämta min nya cykel. Jag blev dyngsyr om fötterna innan jag hade kommit ut från gården. Slask, slask, slask.
När jag såg mina nya pärla så sken jag dock upp. Vilken skön cykel! En gammal Crescent, blå är den. Ska lägga ut en bild så småning om. Den här cykeln är till och med bättre än min förra som var sprillans ny. Den rullar så fint på sina ballongdäck och är inte alls jobbig att trampa trots växelbrist. Jag älskar den! Har också fått låna pappas värsta skoterlås, det är dyrare än cykeln. Så nu ska den väl sitta fast ordentligt.

Har precis kommit hem från jobbet och måste lägga mig för att jag börjar svintidigt imorgon. Sen bär det nog tamejfan av till Söderhamn, där finns det i alla fall ingen snö.

Godnatt!


Ny cykel!


Idag fick jag min jacka som jag auktionerade in på Tradera förra veckan. Liiite väl lång leveranstid tycker jag, men som tur var så passade den och jag blev glad igen. Skönt att kunna hänga undan den där übervarma vinterjackan.

Och det bästa av allt... JAG HAR KÖPT EN NY CYKEL! Fantastiska pappa har fixat fram den till mig. Det är tydligen en såndär gammal kärringcykel med djup ram, ballongdäck och cykelkorg! Endast 500 riksdaler. Som hittat. Är helt kär i den trots att jag ännu inte sett den. Ska hämta den på pappas jobb imorgon! Jiiiippiiii!

Jag har varit sugen på potatis hela dagen, så nu står det potatis och kokar för fullt på spisen. Tänkte göra köttfärsbiffar till det men orkar inte. Inte idag. Får bli COOPs frysköttbullar istället, frysta ärtor och morötter samt lite pulverbrunsås till det. Voíla så är en absolut acceptabel middag på bordet!


Blåstanten


Nu har jag äntligen fått undan allt crap som låg på golvet i sovrummet. En stor del av problemet ligger nu i garderoben/skrubben i en bag. Får ta tag i det en annan gång. Körde även en liten runda med min nya dammsugare, den är skitbra jämfört med min gamla! Den suger verkligen upp allt skit på golvet. Lite kan göra mycket och lägenheten känns fräshare. Tummen upp!

När jag började på jobbet hörde jag ett rykte om den fruktade blåstanten som kommer till avdelningen ibland. De gör stickkontroller på avdelningar för att haffa alla som blåser positivt. Blåstanten är inte populär och vissa har funderat över om hon verkligen finns eller är en myt.
I dag fick vi bekräftelsen. Blåstanten finns! Kvart i sju i morse fick vi snällt ställa oss på led och blåsa i alkomätaren. Alla blev som små skolbarn och skruvade på sig nervöst, det var nog en väldans tur att hon kom på en tisdag. Jag blev skitglad när den inte gjorde utslag, trots att jag inte druckit en droppe alkohol på en och en halv vecka. Vad hade jag förväntat mig? Det var inte någon annan som åkte dit heller, sicken tur! Blåstanten (hon såg verkligen ut som en blåstant med, ungefär som en flourtant fast med en alkomätare istället för fluormuggar) frågade mig om jag visste vad som hände om man var alkoholpåverkad på jobbet. Jag svarade nej, men jag antog att det inte blir några positiva följder av det. Neheeej du, dåååå blir det inte roligt, svarade hon och log ett riktigt blåstantleende. Jag kände mig skyldig trots att jag var oskyldig och vet ännu inga detaljer om vad som händer om man är alkoholpåverkad på jobbet...
Det är ändå skönt att veta att blåstanten verkligen finns, det ger liksom ro i sinnet.

Min cykel är saknad. Jag ska aldrig mer ta en cykel för givet. Hoppas min pappa lyckas byta mina gamla fälgar mot en ny idag!


Vååååååååååååååååååååår!!!


Grilltajm


Nykter(!) grillning i lördags! Både gott och trevligt må jag säga.


Älskar att grilla marinerade champinjoner.




Mätta och belåtna.






Just nu laddar jag inför ett kvällspass på jobbet. Det är alltid lika tjatigt när man ska iväg på eftermiddagen. Jag börjar halv två, nu har jag ju ingen cykel heller så jag måste bege mig före ett. Det blir inte mycket tid att göra något innan jag börjar. Jag skulle säkert hinna hur mycket som helst egentligen, men det blir liksom inte av när jag vet att jag ska iväg.
Imorgon har jag i alla fall en dagtur, sen ska jag försöka städa på kvällen då det kommer byggubbar hit på onsdag. Då får jag en anledning att plocka upp allt som råkat hamna på golvet i sovrummet. Hoppas jag.


ARG!!!


Just sitter jag och skickar massor av förbannelser över de jävla idioter som har stulit min cykel! Fan vad förbannad jag är...
Igår funderade jag över om jag verkligen skulle ta cykeln till stationen. Jag tvekade just därför att den kunde bli stulen. Men det står ju många cyklar där tänkte jag och rullade iväg. När jag väl kom fram så ställde jag den mitt i smeten och låste fast den i en stolpe, det sista jag tänkte när jag gick därifrån var just att hoppas den är kvar imorgon! Jag hade nog fanimej en feeling. Det enda som fanns kvar ett dygn senare var en liten plastdel som suttit på låset. Damn you bastards!

Tänkte lägga ut lite bilder från igår. Ska bara lugna mig lite först.



Utflykt


Det får bli en liten tur till Söderhamn, kan ju bli lite trevligt! Blir rastlös bara av att tänka på att jag ska sitta här själv i två dagar, speciellt med detta fruktansvärt tråkiga väder. Skönt att "hemma" inte är så långt borta längre. En liten dygnsutflykt brukar inte sitta fel!


Vad händer?


Nu är det äntligen helg! Har jobbat kväll fast jag är ledig i helgen, så blir det när man inte lägger sitt eget schema. Jag har i alla fall upplevt den lugnaste kvällen hittills. Man ska väl egentligen passa på att njuta då, men det är roligare att ha något att göra, tiden går lite fortare då med. Har läst på lite om olika hjärtarytmier idag, är typ ett måste att kunna på jobbet. Jag får plugga på det lite i helgen med!
Fick äntligen min legitimation idag! Så nu kan jag verkligen kalla mig själv legitimerad sjuksköterska. Hur sjukt är inte det?

Såååå mina kära vänner... vad fan händer i helgen? Jag har verkligen inte den blekaste aning om vad jag ska hitta på. Funderar på att åka några mil norrut, men vet inte om det händer mer där än här. Tips?


Trevligans


Kanonkväll igår verkligen! Typ tio personer från jobbet, lite Fläskfile B&W och några öl blev en perfekt kombination. Vi var på Brända Bocken, en trevligt litet hak. Vi var några tappra själar som höll oss kvar till elva... det var riktigt skönt att få sova idag också!
Nu är det jobb som gäller... ska bara borsta tänderna innan jag hoppar på cykeln och trampar mot hospitalet!


Lovely Wednesday


En nästintill perfekt dag på jobbet! Det är så skönt att gå hem och vara nöjd med sin insats. Sitter och slöar lite efter en dusch, ska snart göra mig i ordning för lite käk och öl på stan med en del av AVA-gänget. Ser verkligen fram emot det, kan nog inte bli annat än bra!

Jag har fått ett "hålrum" mellan två tänder, det gör inte ont men är störande som fan. När jag tuggar så pressas maten upp mellan tänderna, irriterande. Jag har börjar fantisera om att tanden sakta men säkert ruttnar bort, snart är jag väl tandlös! Huuuuaa... kanske ska besöka tandläkaren om det håller i sig!

Jag hade hoppats på att min jacka skulle ha kommit idag, men icke. Får väl vänta lite till.


Maaaat!



Matlaging på hög nivå!


Färdig gratäng. Muuums, som Maria Montazami skulle ha sagt.


Hemmashopping


Tack och lov att denna arbetsdag är över. Jag skrattar åt det nu, men var lätt sönderstressad där ett tag. Det är ju faktiskt också en charm med detta yrke, man vet aldrig hur en arbetsdag kommer att se ut! Haha!

Just nu är det tvättning på schemat. Matlagning bör påbörjas snarast... jag tänkte göra spagettigratäng idag. Passade på att samla på mig lite av mammas recept i helgen. Gott som satan ska det bli! Har liiite dåligt samvete för att jag sitter inne medan solen gassar på där utanför, den hinner väl försvinna innan jag kommer iväg på min promenad.

Just det ja... jag köpte en jacka igår, grisen i säcken skulle man kunna säga. Hittade den på Tradera, en såndär softshell ni vet? Vinterjackan börjar bli lite för varm nu och jag har inte hittat någon snygg (under tusenlappen) vårjacka. Men igår fann jag den... under tvåhundralappen med frakt är ju skitbilligt, får väl sälja den vidare om den inte passar! Idag blev det även en mascara, såklart oanvänd! Kostar 170 kronor i butik men jag kom undan för 98 kronor med frakt. Fina fisken! Vill att det ska vara här nu!




Rörigt värre


Fan vad fort snön smälter nu! Det växer till och med blommor här och var. Underbart! Är precis hemkommen från en promenad i värmen, det var riktigt härligt.

Idag har det varit en rörig dag. Jag var trött som ett as i morse. Till råga på allt så hade mitt vajerlås på cykeln frusit under natten och gick knappt att få upp. Jag lyckades till och med böja nyckeln. Hade en jävla tur och lyckades få upp låset med min krokiga nyckel, gick även att låsa upp det efter jobbet. Men jag vågade inte chansa fler gånger så det fick bli en tur till Clas Ohlson för låsbyte. Det nya fungerar finemang!

Jag var grötig i hjärnan hela dagen på jobbet också. Pust. Jag vaknade inte till förrän efter lunch... det kändes som ett vacuum! Jag tror det slutade ganska bra ändå. Jag tror att allt som skulle göras blev gjort. Och jag lär mig fortfarande en massa nya saker. Skoj. På onsdag blir det ännu skojigare, i alla fall efter jobbet... ska på After Work med några arbetskamrater, ska bli skitkul! Så lägligt att jag jobbar kväll på torsdagen med.

Jag gjorde egen potatismos idag... fan vad det är gott!



Calle och Sture har kolla på läget!


Illusioner


Back in Gefle!
Gårdagens festligheter var trevliga! Det var kanske inte den varmaste kvällen att sitta ute på, sicken tur att alkoholen har en värmande effekt. Vi blev bland annat utsatta för några "korttrick", eller rättare sagt spooky illusioner av ett proffs. Vad lurad man kan bli! Det är rena rama trolleriet, nästan lite störande när man inte kan komma på hur tricken går till. Svårt att släppa sånt där. Att han dessutom var dyngrak och ändå lyckades med det ena tricket efter det andra är ännu mer irriterande.

Jag är så sugen på att resa bort någonstans. Jag vill jag vill jag vill! Ska försöka ta mig till Hufvudstaden här framöver i alla fall... alltid nåt!

En slappkväll väntar, sen står fem arbetsdagar på schemat!


Älskade helg!


Old fashion glödlampor finns alltså att köpa på Tempo i Söderhamn för den intresserade. Kanske ska göra ett besök där i helgen då! Ska iväg till nordligare breddgrader alldeles snart, årets första gårdsfest är nämligen på G. Vädret känns inte lika lockande... Soooolen, where aaaaare you?

Jag måste försöka tvätta snart, det börjar nästan bli kris. Men det är ju så fruktansvärt tråkigt, dessutom finns det ingen torktumlare i mitt hus. Vad tråkigt och tidskrävande att behöva hänga upp allting. Dessutom är det sopsortering som gäller i Gävle stad. Jag kan ingenting om sånt ju! Hårdplast? Mjukplast? Brännbart avfall? Vissa förpackningar har ju blandat material. Även detta är mycket tidskrävande för en imbecill som jag. Orkar inte sätta mig in i det där. I-landsproblem. Förutom dessa petitesser så är livet ganska bra.

Igår var det sjukt mycket att göra på jobbet, var totalt hjärndöd när jag kom hem. Men jag fixade det, bra för självkänslan.


Glödlampa


The days keep running by!
De två senaste dagarna har jag för första gången gått helt själv på jobbet. De snuvade mig på två introdagar för att det fattades folk... men det tar jag som en komplimang. Gick ju jävligt bra, om jag får säga det själv. Nu väntar jag bara på att jag ska åka på den där förbannade vinterkräksjukan. Den sprider sig som en löpeld på avdelningen. Jag tycker att jag har mått lite illa hela dagen, men var tydligen inte ensam om det. Vinterkräksjukan tar på psyket ungefär som löss i omgivningen kom vi fram till.

Är precis hemkommen efter en cykeltur till Willys. Där har de mycket att välja på. Rätt så billigt är det med vilket gör det roligt att handla där, det blir då också automatiskt så att man handlar mer än man ska. Så det blir kanske dyrare i slutändan ändå. Hmmm.... Det är i alla fall härligt att det är ljust så länge på kvällarna nu! Like.

Var går det att köpa gamla, hederliga glödlampor nuförtiden? Finns de över huvud taget? De där lågenenergilamporna på en miljon watt känns inte så cosy. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att få tag i 15 watts lampor med grov sockel. Suck och åter suck. Var är samhället på väg?


Hjälp


Någon som kan tipsa om ett bra mobilt bredband? Det ska ha en så snabb hastighet för så billig peng som möjligt. Såklart. Behöver även fler tv-kanaler. Vill helst inte binda upp mig heller... är Tele 2 så bra som jag har fått för mig?

S O L
ute. Hoppas jag hinner uppleva den innan jag ska iväg igen.


Bli rik


Ja, jag gör ännu ett försök att bli rik. Erik och Mackan kan slänga sig i väggen. Här ska det säljas digitala foton! Mooooahahaha. Det skadar ju faktiskt inte alls att försöka. Lite, lite, lite av min dyrbara tid kan jag avspara till detta.

Återkommer med resultatet. Om jag inte hinner åka till varmare breddgrader med min feta plånbok innan.


Härlig helg





Lite bilder på lägenheten från olika vinklar och vrår. Det är fortfarande inte helt klart. Toaborsten är ny.



Då så var påsken i stort sett över detta år också. Helgen har gått jäkligt fort, förstår inte riktigt vart den tog vägen. Roligt har det då varit i alla fall... att man aldrig har tid att återhämta sig när man är ledig?!

Jag gick ut hårt med lite öl på skärtorsdagen, mycket trevlig kväll. Geeeez vad jag skrattade! Var så trött att jag inte behövde så många öl tack och lov...
Jag är däremot förvånad över att jag fortfarande inte är bakis idag efter lördagens bravader. Hej och hå, roligt som fan var det! Förfesten var kanoners, som alltid med detta gäng! Vinglade sedan runt på Stadt och träffade fler gamla godingar. Lite soft efterfest med hamburgare på det fick avsluta natten. Heeeela dagen gick till återhämtning igår dock.

Idag skjutsade mamma och pappa hem mig. Blev en tur till Valbo och IKEA, fick en skitsnygg fönsterlampa och en stor blomma i inflyttningspresent. Tack mamma! :) Det blev såklart en sväng förbi Biltema för att tillgodose pappas behov också. Efter en inspektion av lägenheten blev det pizza på Brynäs. Var tvungen att cykla iväg för att handla i snövädret också, men efter det har jag inte gjort många knop. Niiiiice!

Imorgon väntar jobb. Tydligen en massa Calici där nu. Yyyyäck!
Dags att titta klart på Erik & Mackan! :)


RSS 2.0