B i l d e r


Har suttit och gått igenom gamla bilder, herregud vad många kort jag har tagit! Dags att rensa lite snart tror jag. Passar väl på att lägga upp några fler bilder här då när jag ändå är i farten, lite gammalt urplock.














Foolin' around








Det enda negativa med makrofotografering är att man bör ha en stadig hand för att få riktigt skarpa närbilder. Alltså inte darra som en nittioåring som jag av någon anledning gör. Jag måste skaffa ett stativ. Vill ha en såndär Gorillapod.

Stulet från en status på Facebook:

Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
- Martin Luther King, Jr.

Nytt objektiv


Jag har äntligen införskaffat ett nytt objektiv. Jag har haft stoooor beslutsångest om vilket objektiv jag ska köpa under lång tid. Vill inte lägga ner hur många tusenlappar som helst på ett objektiv heller. Enda kravet var att det skulle vara ett macroobjektiv. Jag har varit helt inne på att köpa ett telezoomobjektiv med fake-makro, men ändrade mig drastiskt och slog till på ett fast NIKKOR 50mm f/1.8, har även beställt close up-filter +4 och +10. Men det står nog inte på förrän jag även har ett telezoomobjektiv i min ägo.

My new baby!

Man måste ju lära känna sin nya vän för att kunna samarbeta på optimalt sätt, därför har jag tagit hundratals onödiga bilder på allt och ingenting. Lekt med fokus, form och ljus. Tänkte dela med mig av ett urplock. Enjoy.














Ut med det gamla


Så var år 2010 äntligen över. Det har varit ett händelserikt år på både bra och dåliga sätt. Alldeles för många runtomkring har gått bort eller blivit sjuka. Det känns helt overkligt att det är ett år sedan lilla ängeln Aline lämnade jordelivet, jag minns den dagen som att det var igår och tankarna går dagligen till kusin med familj. Att farfar kort därpå somande in gjorde inte saken bättre, men han har det nog bra nu med sitt barnbarnsbarn någonstans. Tre dagar efter farfars begravning började jag på mitt nya jobb. Mitt första jobb som sjuksköterska, helt sjukt vad fort de tre åren i skolan gick. Jag har snart varit sjuksköterska i ett år. Ett år!!! Jag kunde aldrig drömma om att jag skulle trivas så bra på jobbet och få helt underbara kollegor! Det har gjort att 2010 ändå har varit ett bra år, och herregud vad jag har lärt mig mycket!

Sommaren kan jag inte heller klaga på trots att jag jobbat arslet av mig. Det kändes som att jag hann med så mycket och vädret var underbart. Bästaste H och R gifte sig och jag var på mitt första bröllop där jag även fick äran att vara brudtärna. Den helgen kommer jag aldrig att glömma, hur stendement jag än blir. Fy fan vad kul vi hade, tre oförglömliga kvällar den veckan där jag skrattade mer än jag gjort på hela 2010.

En barndomsvän förlorade sin mamma i september och det blev ännu en tung begravning. Ett bröllop och tre begravningar, hade varit mycket trevligare om det var tvärtom.
När hösten började krypa sig på blåste vi iväg till Turkiet där det var trettio grader varmare än hemma. En helt underbar vecka som tog slut alldeles för fort. Skulle sitta riktigt fint med en kall öl på beachen i Maldiverna nu faktiskt.

Året slutade riktigt bra med en supertrevlig jul med familjen, trots jobb. Mycket god mat och jag fick dessutom allt jag önskade mig och mycket mer. Årets sista dag var också riktigt bra och gav en hint om att 2011 kommer att bli riktigt, riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot detta år. I got a feeling...

Herregud vad mycket text det blev. Kanske dags att sluta tjöta då!

Nytt år och nya förhoppningar. 
God fortsättning!

Var rädd om dina nära och kära!


RSS 2.0